YOGALI HAMİLELİK GÜNLERİ PART II


Hamileliğin ilk üç ayı  ortaya çıkan sürekli uyuklama hali aniden kesiliyor ve yerini müthiş bir enerjıye bırakıyor.Sanırım ilk üç ay bedeni dinlemeli ve gerçekten uyku sizi çağırdığında ya da kanepe onu dinlemekte fayda var. Bebeğin güzelce tutunması ve yerine yerleşmesi için bir çağrı olsa gerek bu.

Bir de inanılmaz hızlı değişimlerin olduğu bir süreç ilk üç ay…Hah keseyi gördüm derken birkaç hafta içinde şekilden şekile giriyor ve hızla gelişiyor karnımızdaki ufaklık.Eh bu sürece uyum sağlarken biraz sarsılmamız çok doğal olsa gerekJ

İlk trimesterdan sonra rahatlıkla  sizi ve enerji akışınızı dengeleyecek egzersizlere ve yoga çalışmalarına başlayabilirsiniz. Doktorum bana daha önce yaptığın herşeyi yapabilirsin dediği için ben ilk trimester da yoga çalışmalarıma ara vermedim ancak bu sizin için ilk ise ve yoga çalışmalarınıza hamile kaldıktan sonra başlayan bir anne adayı iseniz doktorunuza kulak verip 2. Trimesterda başlamanız çok daha sağlıklı ve güvenli!

Gitgide büyüyen ve yükselen rahmin ve buna uyum sağlamak için genişleyen bağların yarattığı sancı ve kasık ağrılarını hafifletmek için baddha konasana duruşu  gerçekten bir hediye!

Üstelik sadece bununla da kalmıyor. Normal doğum isteyenler için pelvik kasları esnek ve sağlıklı tutan aynı zamanda kalça eklemini de rahatlatan bir duruş. Daha ne isteriz? Normal doğum düşünmüyorsanız bile hamileliğiniz boyunca 1. Ve 2. Chakra enerjilerini dengeleyerek rahim, cinsel organlar ve kasık bölgesindeki kan ve enerji akışını dengelemenız mümkün! Eh hadi ne duruyoruz?

Yoga duruşları ve çalışmaları için ekstra zaman bulamıyorum bahanesi sizi durdurmasın akşam TV karşısında otururken ve en sevdiğiniz diziyi seyrederken en az 5 kez reklamla bölünüyorsunuz biliyorum.Haydı reklam aralarını kendinize ayırın hem de oturduğunuz yerde.

Baddha Konasana ve mutlu pelvis meditasyonu



Ayak tabanlarımızı birleştiriyoruz ve topuklarımızı olabildiğince kasıklara doğru çekiyoruz.Birkaç kez dizleri ve kasık bölgesini rahatlatmak için kelebek esnemesi şeklinde dizleri kaldırıp indirebilirsiniz. Sabitliğe geçtiğinizde, ayak bileklerinizi ya da parmaklarınızı yakalayın her iki elinizle.




Nefes verirken  yere doğru üst bedenle (kalça yerden kalkmadan) gidebildiğiniz yere kadar karnınızı sıkıştırmadan eğilin ve nefes alırken yavaşça yükselin. 8-10 kez bırakın bedeniniz okyanus dalgaları gibi aşağı yukarı aksın.Nefesinizin dalgaları sizi özgürleştirsin.  (İsterseniz yüksek olmayan bir yastığın ucuna doğru oturabilirsiniz)


Ve şimdi ellerinizi yavaşça avuçlar yere basacak şekilde önde yere yerleştirin ve gidebildiğiniz son rahat noktaya kadar eğilerek sabit kalın..Sabitliğin içinde hala akan nefesi hissedin..Tüm dikkatinizi kasık bölgesine ve pelvik kaslara yönlendirin. İçsel olarak bu bölgeye gülümseyin…Pelvisinizle konuşun, ona ne kadar harika ve güçlü olduğunu söyleyin.Bebeğinizi kucağına alacağınız gün sizin için bir lotus çiçeği gibi açılacağını ve yumuşakça bebeğinizi dışarı bırakacağını imgeleyin.Sonra eskisi gibi kapanarak görevini tamamlayışını izleyin. Ne kadar esnek ve rahat olduğunu farkedin.  (Dikişsiz, yırtıksız kendi esnekliği içinde sınırsızca genişliyor) Bedeniniz sizin bir parçanız tamamen size ait onu nasıl programlarsanız ondan ne beklerseniz onu alırsınızJ

Bir sonraki yazıda siyatik baskısını ve bacak kramplarını ve olası dolaşım bozukluklarını önlemeye yardımcı duruşlarla devam…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hatta bazen uzak kalıp özlemek...

Eskiyi yıkmak yeniyi kucaklamak hep kolay olsa..

Bir mektup ki başucumda saklarım onu ben...